Borderline och Ptsd

Borderline och Ptsd

Idag var jag hos psykologen och där gick vi igenom utredningen jag gjorde. Borderline visste vi med hon lade till Ptsd. På Ptsd var det inte lika många kriterier som uppfylldes med tillräckligt. Hon sa att hade utredningen gjorts när jag var 15 hade säkert alla kriterier uppfyllts. Jag känner ett lugn att äntligen ha på papper vad det är för ”fel” på mig. Nu börjar ett stort jobb med traumabearbetning och sådana saker. Vi ska dock börja rota i saker att göra för att jag ska må bra, så jag ska ha bra saker att luta mig mot sen när det blir jobbigt.

En läxa jag fick tills nästa gång var att hitta saker att göra för att pyssla om mig själv. När hon sa detta satt jag som ett frågetecken, va, pysslar folk om sig själva? Hur gör man detta? Vad gillar jag, vad gillar jag inte? Liksom, kamma håret eller hur menas. Vad gör ni för att pyssla om er själva? Kom gärna med tips till mig.

Glömmer ni att tävla?

Vinsten är:

Och

Tävlingsdax!

One thought on “Borderline och Ptsd”

  1. Jag försöker skilja på att ägna mig åt sånt som är lustfyllt (för mig är det mycket skapande involverat i det begreppet), och att ta hand om mig själv. Det gör jag för att lustfyllda aktiviteter ofta blir stora, tidskrävande och kan ta mycket energi.
    Att ta hand om mig själv blir inte så stora aktiviteter. Att måla naglarna. Lägga en ansiktsmask. Krypa in under den filt med en bra bok. Lyssna på en podd utan att göra något annat samtidigt. Sitta framför en brasa. Att göra en sak i taget, och framför allt att få vara ifred. Ensam. Jag har folk runt mig alltid, och behöver ensamtid, det är nästan det viktigaste för mig.

Kommentera gärna