Dagen efter

Dagen efter

Igår hade vi lite vänner här på middag. Grillade lite och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Givetvis får jag betala igen dagen efter. Hjärnan är helt slut och kroppen likaså. Men det var det värt. Jag får helt enkelt acceptera att det är så här. All ork och energi går åt på en kväll och den är det slut på lagret dagen efter. Det är frustrerande att detta så, men jag får som sagt acceptera att det är så.

Feltolka

Detta med att missförstå och tolka fel är något jag är expert på. Ibland undrar jag om det alltid är jag som tolkar fel, eller att folk är otydliga. Är det inte andra som inte håller sig till manus. Ibland kan det kännas som om jag är den enda i världen som missförstår och tolkar fel, det är lite ensamt. Hur är det med er andra, missförstår ni lätt eller hur ser det ut för er?

Oftast efter jag tolkat något fel, så går jag igenom situationen i huvudet och ser vart det gick snett. Ibland hittar jag inte ens vart det gick snett. Är det ändå jag som tolkat fel då. Ofta påpekas ens brister ofta, så är det lätt att tycka att man är en enda stor miss. Förr kände jag inte så, kanske för att jag mådde bättre då eller att jag och min omgivning kommunicerade bättre då. Jag hör ofta orden, dessa problemen hade du ju inte förr. Det hade jag förmodligen men det visade sig väl inte lika tydligt då.

Diagnos

Att ha fått en diagnos är både positivt och negativt. Det negativa är väl det utanförskap man lätt kan känna. Jag är inte duktig på något. Alla andra är välfungerande men inte jag. Det positiva är väl att få verktygen, till att fungera bättre.

Ni som fått en diagnos, vad har varit positivt och vad har varit negativt med att fått en diagnos?

Svara gärna i formuläret här nedanför!

Ha en bra dag!

Kram S

Kommentera gärna