ECT

ECT

Idag fick jag min första ECTbehandling. Jag fick inte äta och dricka något efter 24:00 kvällen innan. Jag väcktes vid 08:00 tiden och fick gå med personal en bit ner i korridoren. Där tog annan personal emot mig och tog blodtryck och puls. Eftersom jag har så mycket ångest är min vilopuls aldrig under 90. Har tagit EKG tidigare för det. Min blodtryck var 99/60, jag är ju låg alltid.

Sedan fick jag vänta en stund. Därefter kom personal och hämtade mig in till ECTrummet. Där satte dom en nål och jag fick andas syrgas genom en mask. Jag var besviken över att det inte var lustgas.

Sedan sövde dom ner mig och gav mig ECT. Jag brev körd till ett rum bredvid där jag skulle få vakna. Kändes som jag bara sovit någon minut. Jag tittade åt höger och såg en annan kille ligga och sova. Jag tyckte det var orättvisast att han fortfarande fick sova. När jag vaknade till testade jag mitt minne, allt var som det skulle och jag minns allt.

ECT är ju en omdiskuterad behandling men jag tycker att det är värt att prova. Hellre det än att jag tillslut lyckas ta mitt liv. Jag får utvärdera sen vad jag tycker om behandlingen. Så INGA negativa kommentarer om det, tack!

Ångest from hell

Nu på kvällen har jag sån fruktansvärd ångest att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag kan inte andas och varje andetag är som att andas genom ett sugrör. Mina händer skakar så jag knappt kan dricka något. Ska detta aldrig ta slut. Jag får inte längre ha någon pall på mitt rum, av naturliga skäl. Ångesten driver mig till fullkomlig vansinne.

Jag vill dunka mitt huvud i väggen, skrika, banka och kräkas på samma gång. Det är ett rent helvete. Jag orkar snart inte ha mer ångest, vill bara dö ifrån den, dö ifrån mig själv.

2 thoughts on “ECT”

  1. Vet inte vad jag ska säga..men jag lider med dig. Jag kan nog inte helt förstå hur jobbigt det måste vara, men jag kan ana det.
    Jag hoppas verkligen att du får hjälp av ect så du får lindring.
    Såhär kan du ju inte måsta må hur länge som helst. Det är omänskligt.
    Kram på dig!

Kommentera gärna