Idag har jag hopp

Idag har jag hopp

Idag fick jag min andra ECTbehandling. Man kan känna skillnad redan då men inte så ofta. Det jag däremot känner för första gången på länge, är hopp. Ett hopp om att det ska bli bra, ett hopp om att bli frisk. Ett hopp om att kunna fortsätta leva. Några självmordsförsök har det blivit, jag är glad att jag då var inlagd. Jag blev räddad.

Hade jag gjort det hemma, hade jag nog inte levt idag. Så en stor klapp på axeln för att jag sökte hjälp. Ett stort tack till personalen som är helt grymma. Jag har flyttat från PIVA, till 22:an och tillbaka på PIVA. Jag hoppas att jag i fortsättningen kommer vara en mer lätthanterlig patient.

Detta jäkla mörker jag befunnit mig i önskar jag inte någon. Att få känna en dag av hopp och att vara glad att jag lever är helt fantastiskt. Nu skyndar jag långsamt och hoppas detta kommer att bestå. Personalen kommenterade att jag hade en gnista i ögonen som inte fanns där tidigare.

Dåligt minne hade jag innan och känner inte att det blivit sämre. Jag hade en rejäl huvudvärk efteråt men det ska ju vara vanligt. Jag har en rädsla att må lika piss igen och jag hoppas aldrig att jag ska hamna där igen.

Jag brukar kämpa allt vad jag orkar. När jag då försöker ta mitt liv, då har det gått långt. Tänk om jag hade dött, tänk om jag missat denna vårdag. Jag hade missat mina barns uppväxt. Jag hade missat hela livet.

12 thoughts on “Idag har jag hopp”

 1. skönt att du orkar känna lite hopp idag, hoppas du får hålla fast vid den känslan ett tag. din blogg har stor igenkänning. KRAM

 2. Såå glad jag är för din skull!
  Nu kan det bara bli ljusare!
  Och fastän vissa dagar känns lite mörkare igen, så misströsta inte. Så är det för alla, det går upp och ner. Men så jobbigt som du haft det så förstår jag om du fruktar för mörkare dagar framgent, men jag känner på mig att du klarar av dem också.
  Kram på dig!

 3. Va härligt det låter att hoppet kommit åter, ja underbara vår som är här. Allting knoppas i buskar och träd och vi går mot den bästa årstid i alla fall tycker jag det. Solen är läkande och vi får njuta av årstiden som ligger framför oss.
  God bättring från /MH Österlen

 4. Jag hittade hit för någon vecka sedan och blivit starkt berörd över dina nakna och ärliga inlägg om hur dåligt du mår. Har inte vetat vad jag ska skriva och det är väl just så det är i verkligheten. Att många är tysta för de vet inte vad de ska säga till någon som mår så dåligt.
  Därför vill jag skicka en varm kram till dig och hoppas att du snart kommer att få må bättre. Jag tittar in här dagligen och hoppas så innerligt att ECT-behandlingen ska få ditt mående i bättre riktning.

  Kram från en mamma i Skåne

Kommentera gärna