Jag har en vän

Jag har en vän

Som vill dö, ta livet av sig. Jag har fått godkänt att skriva detta men utan att nämna hennes namn. Jag lärde känna henne som vi kan kalla Hanna för ett halv år sedan. En rolig, sprallig och fin tjej. Hon har en tjock mur runt sig som är svårt att komma innanför. Det är svårt att se hur hon egentligen mår. Fram tills nu. Hon vill välja att inte leva längre. Hon har försökt att avsluta sitt liv men tack och lov inte lyckats. Jag som själv lider av dessa tankar ibland kan sätta min in i hennes känslor. Idag mår jag så pass bra att jag däremot inte kan förstå hur hon vill lämna sin familj. Jag kan känna familjens oro och panik. Hanna säger att hon inte kan leva för någon annans skull. Det är hennes liv och då också hennes val att avsluta det.

Jag kan inte gå in på hennes självmordsförsök men att utsätta sig för det visar vilken otrolig smärta hon måste känna i själen. Att vara så säker på att inte välja livet skrämmer mig. Vad bär du inom dig och vad kan få dig att ändra dig. En natts samtal hemma hos dig gick inte att påverka ditt beslut och den maktlösheten jag känner är tuff. Jag kan inte ens föreställa mig hur den är för din familj.

Jag skulle göra absolut allt för mina vänner, nära och kära. Detta innebär också att hindra dig från att välja döden.

Jag vet att dina familj och vänner vill ha dig kvar, även jag. Så snälla du, tänk en vända till. Min syster brukar säga: tar du livet av dig förlåter jag dig aldrig. Om detta hjälper på Hanna vet jag inte, men värt ett försök! Tar du livet av dig, förlåter jag dig aldrig!

Skänk en tanke till henne och Suicide Zero!

Kommentera gärna