Sista gruppterapin idag

Sista dagen med gruppterapi

Det är så oerhört skrämmande att tänka på. Ska vi klara oss själva nu. Ska jag komma ihåg alla ”verktyg” jag fått att jobba med. Visst har jag en pärm med alla ”verktyg”. Men ska jag sitta och bläddra i den, när jag plötsligt blir dysreglerad. Alltså uppe i glädje, ilska, galenskap osv. Har jag vräkt ur mig något dumt, då är det lite svårt att rätta till. Att säga till exempel, ”din idiot”, till någon och sen bara, ”ojsan. Jag ska bläddra lite i min pärm, jag återkommer till dig om detta med idiot”. Hur ska jag klara av mitt galenskap på egen hand, vem kommer orka stå ut med mig.

Dem jag lärt känns i gruppen, känns också konstigt att inte träffa varje fredag. Jag får sysselsätta mig med pärlor, målarböcker och vardagssysslor. Vart tar jag vägen när dimman lägger sig. Hur gör jag när väggen närmar sig. Ska jag orka hålla ut, stå ut!

När man har ångest osv fick vi som tips att ”clowna” till våra jobbiga känslor, med till exempel en löjlig röst. Jag har kört med ”Åke-rösten”.

Jag tyckte det funkade ett tag men jag tror jag ska gå över till rumpnisse-röst. Allt för att lätta upp stämningen.

Medicin

Jag har fått ny medicin, Nozinan som egentligen används vid psykoser. Tydligen fungerar den även på dem med stark ångest. Den hjälper mig men blir väldigt skakig. Av min öppenvård kommer jag få låna ett bolltäcke. Känns bra men måste tydligen först prova ut en. Vem vet, jag kanske väljer ett med fotbollar i.

Hittade en app på mobilen, den påminner när jag ska ta min medicin, samt vilken medicin. Kanonbra ju! Jag med mitt guldfiskminne, kommer ju inte ihåg någonting alls. Appen heter Florence.

Nu kan jag äntligen lägga in bilder igen! Här kommer det otroligt fina armbandet jag fick.

Jag ska ju med börja pärla, vad tycker ni jag ska ha för budskap?

Snälla ni, fortsätt gärna dela, underbart att se så många som bryr sig. Nu är siffran 10500 besökare!

Ha en trevlig kväll!

Kram S

Kommentera gärna