Terapi och SPES

Terapi

Idag var det gruppterapi ingen och vi har kommit till relationsmodulen. Den svåraste enligt mig, att relationer att fungera. Där jag ska låta min inre bitch just vara den inre. Inte gå runt och vara allmänt bitchig och taggig. Att jag ska kunna be om det var behöver och vill ha utan att låta manipulativ. Vi med Borderline uppfattas ofta som manipulativa, i alla fall inom vården.

Klassiker är ju att nämna att mjölken är slut och vi så gärna hade behövt mjölk till vårt kaffe. Det jag menar är ju att jag undrar om du kan sticka iväg och handla mjölk, det är ju mitt mål. Lindar jag in det som en indirekt fråga kan det uppfattas manipulativt. Sen betyder det ju givetvis inte att jag ska få allt jag ber om. Att förhandla ingår också i denna modulen, gör du detta för mig kanske jag kan göra detta för dig. Är ni med på vad jag menar. Lindar jag in min fråga kanske jag får ut mitt mål ändå men kanske inte uppfattas på samma sätt.

Att berätta vad personen kan få ut av att hjälpa mig är också en bra grej, så länge det inte uppfattas som ett hot. att be någon handla åt en för att konsekvensen annars blir att jag säger upp kontakten är inget bra sätt. Efter min bedjan eller undran ska jag fortfarande ses som en trevlig person, det gör jag inte om jag hotar med att lägga ett hästhuvud i din säng. Barnuppfostran är en knivig sak, för hur ofta ”hotar” och mutar vi inte våra barn. Borstar du inte tänderna kommer tänderna ramla av.

Jag tycker det är oerhört svårt att be om saker på ett korrekt sätt, jag lindar ofta in det och hoppas att den andra personen ska förstå vad jag menar. Kanske kommer personen erbjuda sig så jag slipper att fråga. Detta är inget vidare juste sätt och jag måste bli bättre på detta. Över till något annat.

SPES

Jag och en tjej till kommer vara med och starta upp SPES ungdom här i Varberg och behöver nu fler som kan tänka sig att hjälpa till med detta. Arbetet är ideelt och man bestämmer själv hur mycket tid och ork man har att lägga ner på detta. Jag har äntligen hittat något jag brinner för och kan göra skillnad med. Så kom igen, hjälp oss att hjälpa! Kontakta mig här på bloggen eller via marcus.eriksson@spes.se. Hjälp även till att sprida att SPES nu är på gång här i Varberg.

3 thoughts on “Terapi och SPES”

 1. Vad härligt att du har hittat något som du brinner för och där du känner att du kan göra skillnad! Jag har haft perioder där jag känt att jag inte har brunnit för någonting alls, och då har jag känt mig väldigt tom. Det är fint att ha någonting som man brinner för och otroligt givande att kunna göra skillnad för andra.

 2. Men åh va spännande! Jag håller med dig om att det kan vara svårt att be om saker på ett trevligt sätt Massa lycka till vidare med terapin fina! ❤️ och såå kul med projektet SPES verkligen – lycka till med det med! Om jag bara hade bott i Varberg, hade det varit en ära at få hjälpa till….

  Önskar dig en superfin kväll! Massa kramar <3

 3. Wow vilket super initiativ!!!
  Där kommer du göra skillnad för många unga som behöver, kärlek till sånna som dig!!!

  Sen det där med att linda in saker.. så gör min man (tror han gör det omedvetet) och det retar skiten ur mig 😉 I början fattade jag inte… han kunde säga ”gud va gott det skulle vara med kaffe” eller ”Gud va kallt det blev nu” och jag kunde automatiskt gå upp och göra kaffe eller stänga fönstret… men under våra 18 år har jag lärt mig att bara ignorera tills han gör det själv om han inte ber mig rakt ut… haha… Jag har sagt till honom att jag inte gillar när lindar in det istället för att säga rakt ut… så han har bättrat sig också (mkt för han märker att jag inte bryr mig när han lindar in det)

  Ha en fin fortsatt kväll

  kram kram

Kommentera gärna