Tuppjuck och tandagnisslan

Sliter mitt hår

Idag sitter jag med blogglayout och försöker få till min shop. Jag är inget vidare på sånt här men får jag till det, då kommer jag vara otroligt stolt över mig själv. En del människor har verkligen gåvan när det gäller det här med datorer. För mig uppkommer felmeddelande som jag klickar hejvilt på. Sen försvinner felmeddelandena och jag vet inte om jag förstört något, eller förbättrat något.

Suicide Zero

Jag läser nästan dagligen om människor som tagit sitt liv. Personer som inte orkat med den psykiska smärtan. En av de personerna hade kunnat vara jag. Det är skrämmande att tänka på hur skört det är mellan liv och död. Oavsett om du dör i en olycka eller om du väljer att avsluta ditt liv. Så är döden sista anhalt, utan någon väg tillbaka. Tärningen är kastad.

Ändå väljer så många att ta sitt liv, vilket är oerhört tragiskt. Det ska inte få vara så här. Stödet måste finnas där och vara ett skyddsnät för dig/mig, som balanserar på tråden liv eller död. Det ska vara lika självklart som vilken hjälp som helst inom sjukvården. Givetvis kan man inte lyckas hjälpa alla. Men dem man lyckas hjälpa är oerhört betydelsefullt.

I statistiken kan man också läsa att hbtq personer oftare tar sitt liv än vad andra ”grupper” i samhället gör. Detta är oerhört tragiskt, att alla inte får vara som dem är. Att det finns personer som önskar död och olycka för hbtq personer, samt hbtqpersoner som väljer att ta sitt liv, pågrund av att deras levnadssätt förkastas och döms ut. Detta är 2017, känns som jag lika bra kunde skrivit detta 1917.

Jag har valt att leva mitt liv fullt ut. Även om jag då och då vill avsluta mitt liv, kommer det aldrig bero på min läggning. Jag är jag och det är jag stolt över!

Kram S

Snart kommer ni kunna beställa armband, kostnaden 100kr, går till material och resten oavkortat till Zuicide Zero.

Kommentera gärna