Vädret speglar hur jag mår

Vädret speglar hur jag mår

Idag är det regn och grått. Det är så jag känner inombords. Jag ska gå på ECT imorgon, ser fram emot det samtidigt som jag tänker att det är onödigt. För vad skulle hjälpa mot detta avgrundshål jag befinner mig i. Jag försöker tänka positivt men idag är det extra svårt.

Denna känslolöshet är handikappande, jag vill känna livet igen. Det är aldrig så att jag vaknar på morgonen och tänker, tjoho idag skulle det  ara kul att dö. Nej jag vill såklart bli frisk, se mina barn växa upp. Just nu har dom en grönsak till mamma, det är heller inget vidare.

Fåglarna kvittrar men i mitt huvud låter dom som sorgfåglar, vildvittror. Hur ska jag någonsin ta mig upp ur det här. Jag kämpar varje dag med att inte göra ett nytt försök att avsluta livet. Vildvittrorna har iallafall bröst, alltid någon.

Vilka skulle komma på min begravning. Jag är ju bara jag och jag kommer glömmas bort. Kanske dyker någon bild på mig upp, folk tänker att, vem var nu hon igen. Just det, en grå mus som bar var deprimerad hela tiden. Tur vi slipper henne nu, hon drog ju bara ner oss.

Jag läser Ludmillas bok om och om igen, jag känner mig positiv den stunden men sen rasar jag igen. Alla fel och brister jag har, har kommit ifatt mig och vägrar släppa, dom är etsat sig fast.

Saker jag planerat känns meningslösa, kommer jag ens leva då. Om jag nu dör av detta elände, lägg märke till OM. Då har jag vissa ”krav” på begravningen. Personer som fanns vid min sida, enbart dom får komma. Ni som sårat mig och dom som lämnat mig är inte välkomna. Jag hade fler i mitt liv som försvunnit, dom ska inte få komma och sörja. Det känns skenheligt och falskt.

 

5 thoughts on “Vädret speglar hur jag mår”

  1. Absolut så är människan väderberoende, jag är en vår och sommarmänniska då jag har en trist ledsjukdom, så vädret för mig är också avgörande hur jag mår i lederna. Idag har det regnat så där smått och solen har inte lyst över oss själar men det kommer en ny morgondag som vi hoppas ska bli bättre och skönare för oss alla.
    Hoppas din behandling ska hjälpa dig så du får den lindring som behövs.
    Ha en lugn söndagskväll. Kram/MH

  2. Vi har ju aldrig träffats bara pratat på fb och familjeliv. Den bild jag har av dig stämmer inte med det du själv beskriver. För mig är du ingen lite grå mus. För mig är du en varm person som tänker på de dina och de du inte känner som tex vis spes. Du är oerhört stark. Att våga komma ut och stå för den du är är allt ifrån svagt. Det är oerhört modigt. Din humor är otroligt rolig och sarkastisk. Du är klok och har ordets gåva. Du skulle lätt kunna bli författare. Många kramar och hoppas ect fungerar för dig.

  3. Du skriver vackert om det som är svart. Jag önskar att du ska få mera ljus i ditt liv, lite i gången tills hela livet är nytt.

Kommentera gärna